skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Voorloopleuning rolsteiger

Voorloopleuning rolsteiger

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Een voorloopleuning voor je rolsteiger koop je snel en goedkoop bij rolsteigerkopen.nl

Een geschikte en voordelige voorloopleuning voor uw rolsteiger vinden is heel eenvoudig. Op onze website vindt u een uitgebreid assortiment rolsteiger voorloopleuningen waarmee u voldoet aan de nieuwe en strenge normen en eisen.

Ons assortiment steiger voorloopleuningen bestaat uit:

  • Voorloopleuningen ten behoeve van de steigermaten 190, 250 en 305 cm
  • Montageleuning of zgn. vario-voorloopleuningen ten behoeve van de steigermaten tot en met 305 cm.

Voorloopleuning rolsteiger verplicht sinds 1 januari 2018

Met ingang van 2018 gelden er nieuwe regels voor de professionele gebruikers van de rolsteiger. In hoofdlijnen betekent dit dat bij het opbouwen en afbreken van een rolsteiger te allen tijde (minimaal) een heupleuning aanwezig moet zijn waardoor de gebruiker op elk moment beschermt is tegen valgevaar.

In de praktijk betekent dit dat de professional gebruik moet maken van zgn. voorloopleuningen. Deze voorloopleuning vervangen de traditionele diagonaalschoren en horizontaalschoren en waarborgen het snel en veilig opbouwen van een steiger. Pas nadat er een heupleuning is geplaatst mag het steiger platform worden betreden.

Inmiddels zijn deze voorloopleuningen in diverse varianten en uitvoeringen beschikbaar. Elk merk heeft zo haar eigen ontwerp. Niet iedere voorloopleuning wordt in de praktijk echter als gebruiksvriendelijk ervaren. Laat u zich hierover nader informeren.

Welke voorloopleuning is voor u het meest geschikt?

Bent u professional of semi professional en bent u veelvuldig een aan het opbouwen en afbreken? In deze gevallen is een rolsteiger, geheel voorzien van voorloopleuning met gecombineerde heup- en knieleuning het beste alternatief. Deze voorloopleuning vervangt in zijn geheel de reguliere diagonaalschoren en horizontaalschoren en zorgt dat u snel en veilig de rolsteiger kunt opbouwen tot de gewenste werkhoogte.

Beschikt u reeds over een rolsteiger met de traditionele diagonaalschoren en horizontaalschoren en gebruikt u het rolsteiger maar incidenteel? In dat geval zou u ervoor kunnen kiezen gebruik te maken van de zgn. vario-voorloopleuning of montageleuning. Hierbij bouwt u het rolsteiger op met behulp van de vario-voorloopleuning, maar vervangt u deze, na het plaatsen van het platform, door de bestaande diagonaalschoren. De vrijgekomen voorloopleuning neemt u vervolgens mee naar de volgende verdieping.

In de praktijk wordt dit soms als een tijdrovend proces ervaren. Het gevaar loert dan snel dat de vario voorloopleuning niet juist of niet consequent wordt gebruikt.

Vario voorloopleuning voor steigers

De (universele) vario voorloopleuning is een telescopische buis die past op alle standaard platformlengtes van 1.90, 2.50 en 3.05 meter past. Deze voorloopleuning past dus op ieder rolsteiger. Met deze relatief kleine investering voldoet u aan de nieuwe regelgeving.
Voorloopleuningen zijn (nog) niet verplicht bij particulier gebruik
Hoewel de voorloopleuning bij een steiger nog niet verplicht is bij particulier gebruik, zijn wij van mening dat veiligheid ook bij de particuliere gebruiker voorop moet staan. Voor de particuliere gebruiker adviseren wij dan ook ten minste gebruik te maken van een (tijdelijke) montageleuning of zgn. vario-voorloopleuning.

Een voorloopleuning aan één of beide zijden?

Volgens de norm volstaat een voorloopleuning aan één zijde wanneer het platform van de rolsteiger niet verder dan 15 cm van de gevel ligt. In dat geval oordeelt de ARBO dat er weinig valgevaar is aan de gevelzijde.

Wanneer een rolsteiger op een grotere afstand staat dan 15 cm is het volgens de norm verplicht om een (voorloop) leuning aan beide zijden te hebben.

Een korte zoektocht op de diverse websites leert dat collega aanbieders te pas en te onpas eenzijdige/enkelzijdige voorloopleuningen adviseren en promoten om op deze wijze een goedkope(re) rolsteiger te kunnen aanbieden. In de praktijk lukt het nauwelijks om te voldoen aan de maximale afstand van 15 cm en bent u al snel verplicht om beide zijden te voorzien van een voorloopleuning.

Onze voorloopleuningen zijn universeel en breed inzetbaar

Onze rolsteigers en rolsteiger onderdelen zijn, voor zover niet anders aangegeven, van het merk Euroscaffold, een Nederlands fabricaat die garant staat voor een kwalitatief product voor een scherpe prijs. Vanzelfsprekend voldoen de onderdelen aan de geldende norm en zijn ze TÜV gecertificeerd.

De afmetingen en maatvoering van de voorloopleuningen zijn overeenkomstig de meest voorkomende merken en typen rolsteigers, zoals bijvoorbeeld Altrex, ASC en skyworks en daardoor veelal uitwisselbaar.

Een voorloopleuning voor uw steiger koopt u zonder zorgen bij rolsteigerkopen.nl

Vanzelfsprekend doen wij onze uiterste best om u goed te adviseren en u te voorzien van de juiste rolsteiger of voorloopleuning. Mocht u echter niet tevreden zijn of is er iets stuk? Geen nood. U heeft maar liefst 30 dagen de tijd om de betreffende spullen te retourneren. Wij zorgen voor vervanging van de betreffende onderdelen of indien u dat wenst, krijgt u het geld retour. Bent u benieuwd naar beoordeling van andere klanten? Bekijk ze dan hier!

De voorloopleuningen zijn veelal uit voorraad leverbaar. Als u voor 12.00 uur besteld, doen wij ons uiterste best de voorloopleuningen de volgende werkdag te leveren.

Lees meer
Back To Top
WhatsApp chat