skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Steigerwielen

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Voor elke steiger passende steigerwielen

Op onze webshop vindt u een groot assortiment losse onderdelen voor uw rolsteiger. Neem gerust een kijkje in ons assortiment steigerwielen. Mocht u nog vragen hebben, neem dan snel contact met ons op. Wij helpen en adviseren u graag. Onze rolsteiger wielen zijn al leverbaar vanaf € 22,00 excl. BTW per stuk.

Ons assortiment steigerwielen:

 • Kamersteiger wielen 125 en 150 mm;
 • Rubberen wielen op stalen spindel;
 • Nylon wielen op aluminium spindel;
 • Stalen spindels.

Wielen voor uw kamersteiger

Kamersteigers worden standaard geleverd met rubberen wielen voor de rolsteiger met een diameter van 125 of 150 mm. Kenmerkend voor de kamersteiger wielen is dat deze niet voorzien zijn van een spindel en zijn dus niet in hoogte verstelbaar. De wielen zijn universeel toepasbaar en zijn passend op de meest gangbare merken en typen rolsteiger.
Wanneer een kamersteiger wordt gebruikt op een oneven ondergrond is het ook mogelijk uw kamersteiger te voorzien van rolsteiger wielen op spindel.

Rubberen rolsteiger wielen op stalen spindel

Standaard worden onze rolsteigers voorzien van rubberen wielen op stalen spindel. Deze steiger wielen hebben een maximale belasting van 300 kg en zijn daarmee prima geschikt voor licht intensief gebruik van uw rolsteiger.

 • Diameter van het wiel is 200 mm;
 • De diameter van de spindel is ca. 46 mm en is daardoor universeel toepasbaar op alle merken en typen rolsteiger;
 • Door de stalen spindel is het wiel ca. 300 mm in hoogte verstelbaar;
 • Het steigerwiel is dubbel geremd;
 • het steigerwiel wordt d.m.v. vleugelmoer bevestigd aan de steigerbuis.

Bij werkzaamheden binnen prefereren wij u overigens rubberen wielen voor uw rolsteiger boven nylon steigerwielen. Deze zijn minder beschadigingsgevoelig voor harde ondergronden zoals parket of tegels.

Nylon steigerwielen op aluminium spindel

Voor zwaar en intensief gebruik van uw steiger adviseren wij nylon steigerwielen op een aluminium spindel. Deze zijn belastbaar tot wel 800 kg. Het wiel staat in geremde situatie recht onder het steiger waardoor deze symmetrisch wordt belast.

 • Diameter van het wiel is 200 mm;
 • De diameter van de spindel is ca. 50 mm toepasbaar op de meest gangbare merken rolsteiger, zoals Altrex, ASC, Custers, Skyworks en Euroscaffold;
 • Door de stalen spindel is het wiel ca. 300 mm in hoogte verstelbaar;
 • Het steigerwiel beschikt over een degelijk en een goed werkend dubbele rem;
 • Het steigerwiel is voorzien van een uitvalbeveiliging.

Stalen spindels

Wanneer het niet noodzakelijk is dat uw steiger verrijdbaar is, kan ook gebruik worden gemaakt van stalen steigervoeten op een stalen spindel. Deze zijn leverbaar in een lengte van 60 cm en 100 cm. De voetplaat is ca. 15 x 15 cm. Met een diameter van de spindel van ca. 48 mm zijn deze universeel toepasbaar op de meest gangbare merken rolsteigers.
Gebruik de spindel bij zowel het opbouwen als afbreken van uw rolsteiger

Ook indien uw rolsteiger niet verrijdbaar hoeft te zijn, adviseren wij altijd gebruik te maken van een stalen voetplaat of een rolsteigerwiel op een spindel. De spindel maakt het mogelijk om uw rolsteiger exact vlak en waterpas te plaatsen. Op deze wijze passen de (maatvaste) onderdelen van uw rolsteiger mooi op elkaar. Alvorens u uw steiger gaat afbreken, adviseren wij u het steiger wederom recht te stellen. Dit vergemakkelijkt het uitnemen van de onderdelen aanzienlijk en voorkomt het klemmen van de opbouwframes.

Een set rolsteiger wielen is snel in huis

Onze wielen voor uw rolsteiger of kamersteiger zijn van professionele kwaliteit en zijn universeel toepasbaar. We hebben er voldoende op voorraad, dus als u voor 12.00 uur besteld, staan ze de volgende werkdag al bij u voor de deur. Service staat namelijk hoog bij ons in het vaandel.

Back To Top
WhatsApp chat