skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Tweedelige ladder

Tweedelige ladder

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Onze tweedelige ladders is geschikt voor zowel de professional als de doe-het-zelver

Ons assortiment voor een tweedelige ladder, ook wel dubbele ladder genoemd, betreft (met name) het programma van het topmerk Maxall. Deze voldoen vanzelfsprekend aan de zeer strenge Europese en Nederlandse wetgeving en verzekeren u van een duurzaam en veilig product.

 • Warenwet draagbaar klimmaterieel
 • NEN 2484
 • EN 131

De ladders van Maxall hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Door de scherpe prijsstelling zijn onze dubbele ladders ook uitermate interessant voor de particulier of enthousiaste doe-het-zelver en verzekert u van een duurzame en veilige ladder.

Kenmerken van onze tweedelige ladder

Kenmerkend voor de ladder van Maxall is de standaard sportafmeting van 40 mm welke breder is dan veelal andere merken ladders. Dit betekent meer sta-comfort hetgeen wat u bij langdurige arbeid op de ladder zeker zult merken. Het profiel van de staanders is ergonomisch gevormd en ligt door de ronde profilering makkelijk in de hand. De sportafstand is 250 mm. Om wegglijden van de ladder te voorkomen zijn de ladders voorzien van rubberen anti slipdoppen.

De dubbele ladder is naar keuze leverbaar met rechte – of met uitgebogen bomen aan de onderzijde en is leverbaar in zowel blank aluminium of geanodiseerde uitvoering. In dat laatste geval is het aluminium voorzien van een duurzame en beschermende afwerklaag die tevens het vuil worden van uw handen voorkomt. Bij de rechte uitvoering is de dubbele ladder voorzien van een (verplichte) stabilisatiebalk.

Vanaf een 2 x 12 sports ladder is de ladder voorzien van toprollen.

Dubbele ladder is multifunctioneel inzetbaar

De dubbele ladder is multifunctioneel inzetbaar door de diverse werkstanden. Naast het gebruik als reguliere (opsteek) ladder, kan de dubbele ladder, tot de uitvoering van 2 x 14 sports, ook in een A-stand worden geplaatst (zgn. reformladder). Deze A–stand zorgt ervoor dat u de ladder ook vrijstaand als een trap kunt gebruiken.

Vanaf de uitvoering van 2 x 16 sports is deze A-stand niet meer mogelijk en kan deze alleen als opsteekladder worden gebruikt.

Ons volledige assortiment tweedelige ladders bestaat uit:

uitvoering lengte  ingeschoven lengte uitgeschoven gewicht rechte uitvoering gewicht gebogen uitvoering
2 x 6 sports 1,75 mtr 2,75 mtr niet leverbaar ca. 8,6 kg
2 x 7 sports 2,00 mtr 3,25 mtr niet leverbaar ca. 9,7 kg
2 x 8 sports 2,25 mtr 3,50 mtr ca. 11,0 kg* ca. 11,0 kg
2 x 9 sports 2,50 mtr 4,00 mtr niet leverbaar ca. 12,1 kg
2 x 10 sports 2,75 mtr 4,50 mtr ca. 13,2 kg* ca. 13,2 kg
2 x 12 sports 3,25 mtr 5,50 mtr ca. 15,7 kg* ca. 15,7 kg
2 x 14 sports 3,75 mtr 6,50 mtr ca. 20.7 kg* ca. 18,3 kg
2 x 16 sports 4,25 mtr 7,50 mtr niet leverbaar ca. 22,9 kg
2 x 18 sports 4,75 mtr 8,50 mtr niet leverbaar ca. 25,5 kg

* Incl. stabilisatiebalk

Volop keuze in accessoires en aluminium ladderonderdelen

Aanvullend aan de ladders kunnen wij u vanzelfsprekend ook van dienst zijn met diverse ladderaccessoires, zoals nokhaken, afstandshouders of (vervangende) rubberen anti slip voeten. Wanneer de ondergrond te glad is, is wellicht een rubberen laddermat te overwegen.

Ook andere merken leverbaar

Met de keuze voor Maxall zijn wij ervan overtuigd u een aluminium ladder aan te bieden met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Dit neemt niet weg dat wij u ook ladders van overige merken, zoals DAS en ASC aan kunnen bieden.

Tips voor een veilig gebruik van uw dubbele ladder

Bij het gebruik van een ladder dient de veiligheid voorop te staan. Voor het veilig werken hebben wij een aantal adviezen:

 • Zorg voor een voldoende stevige en stabiele ondergrond. Voorkom wegglijden of wegzakken van uw dubbele ladder. Is de ondergrond te glad gebruik dan speciale laddermatten
 • Gebruik de ladder niet bij windkracht zes of hoger
 • Stel de ladder op onder een hoek van ca. 75 graden. Zet je tenen tegen de onderkant van de ladder en pak de ladder met gestrekte armen recht vooruit
 • Houd de sporten schoon en klim niet omhoog met gladde of vervuilde zolen
 • Borg de ladder aan de bovenzijde tegen zijdelings wegglijden
 • Reik niet te ver buiten de ladder, tot maximaal 1 armlengte
 • Beklim de ladder nooit hoger dan de 4e treden van boven
 • De bomen moeten één meter boven een te betreden oppervlak uitkomen
 • Laat de ladder niet onbeheerd achter

Een dubbele ladder koop je natuurlijk bij rolsteigerkopen.nl

Met ons brede assortiment ladders zijn wij ervan overtuigd eenieder een geschikte ladder te kunnen aanbieden voor een scherpe prijs. In onze webshop vindt u een scala van mogelijkheden. Mocht u twijfelen over de juiste keuze, neem dan even contact met ons op. Wij helpen en adviseren u graag.

Onze ladders zijn veelal uit voorraad leverbaar, dus bij bestelling voor 12.00 uur geldt dat wij ons uiterste best doen om de bestelling de eerstvolgende werkdag uit te leveren.

Back To Top
WhatsApp chat