skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » 130 cm breed Custers

Custers steiger

De beste rolsteigers van Nederlandse bodem!

Liever een smalle Custers steiger? Klik hier.

Zie ook onze nieuwe website www.custerssteiger.nl

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Een custers steiger koop je natuurlijk bij rolsteigerkopen.nl

Rolsteiger Service Bergharen mag, als voorraadhoudende dealer, zich sinds nu ook “premium’ dealer noemen van het kwaliteitsmerk Custers. Voor wie op zoek is naar een complete Custers steiger of losse steigeronderdelen kan dan ook uitstekend terecht op onze website www.rolsteigerkopen.nl. Op onze website vindt u een uitgebreid assortiment aluminium klimmaterieel voor de professional en voor een aantrekkelijke prijs. Wij hebben altijd wel een Custers steiger of eventuele losse steiger onderdelen op voorraad en kunnen we doorgaans dus ook snel leveren.

Een Custers steiger staat voor duurzaamheid en een lange levensduur.

Al jaar en dag worden in het Limburgse Venray rolsteigers gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Werden deze rolsteigers in het verleden voornamelijk ingezet bij grotere professionele verhuurbedrijven en bij zware utiliteitswerken in binnen- en buitenland, tegenwoordig wordt de unieke prijs-kwaliteit van een Custers steiger steeds meer ontdekt en geroemd door de professionele gebruiker.

De bovenmodale wanddikte van de aluminium opbouwframes (2,3 mm voor de staanders en 2,15 mm voor de liggers) en schoren (2,15 mm) leiden aantoonbaar tot minder uitval bij de jaarlijkse keuringen en een significante langere levensduur dan van veel andere merken en typen rolsteigers. En vanzelfsprekend zijn alle steigercombinaties en steiger onderdelen “ TÜV gecertificeerd”.

Custers steigers voldoen vanzelfsprekend volledig aan de ARBO 2018 specificaties.

Per 1 januari 2018 is het verplicht dat er (bij bedrijfsmatig c.q. professioneel gebruik) te allen tijde (minimaal) een heupleuning aanwezig is als je een platform betreedt.

Alle Custers steigers voldoen vanzelfsprekend aan de strenge ARBO voorschriften alsmede aan de allerlaatste (Europese) veiligheidsvoorschriften.

Om aan de strenge veiligheidseisen te voldoen heeft Custers voor haar aluminium steigers een tweetal systemen ontwikkeld: Enerzijds het MOBILE GUARD systeem waarbij de traditionele horizontaalschoren en diagonaalschoren worden gecombineerd met één of twee extra montage leuningen, anderzijds het SAFE GUARD systeem waarbij de schoren veelal zijn komen te vervallen en gebruik wordt gemaakt van zgn. voorloopleuningen met geïntegreerde heup en knieleuningen.

Custers SAFE GUARD rolsteiger

Een SAFE GUARD steiger kenmerkt zich door het toepassen van zgn. voorloopleuning. Deze voorloopleuningen zorgen voor zowel de stabiliteit als de veiligheid door de knie- en heupleuning. De voorloopleuningen zijn eenvoudig en snel te plaatsen, zodat het opbouwen van een compleet aluminium rolsteiger voor iemand met enige ervaring slechts minuten inneemt. De kwaliteiten / eigenschappen van een SAFE GUARD steiger komen dan ook het beste tot zijn recht wanneer deze vaak en snel moet worden opgebouwd en moet worden afgebroken.

Custers MOBILE GUARD steiger

Een MOBILE GUARD steiger ontleend zijn stevigheid/stabiliteit en veiligheid voornamelijk aan de traditionele diagonaal en horizontaalschoren. Om te waarborgen dat men tijdens het opbouwen en afbreken altijd een heupleuning rondom heeft, wordt tijdens het opbouwen en afbreken gebruik gemaakt van een mobiele montageleuning, die na het plaatsen van de platformen en het aanbrengen van de diagonaalschoren en leuningschoren, wordt uitgenomen en wordt meegenomen naar de volgende “slag”.

Bij een MOBILE GUARD rolsteiger wordt standaard elke “slag” van 2 meter hoogte volledig dichtgelegd met 2 platformen. Dit steigersysteem beschikt dan ook in de basis over een relatief groot aantal platformen en schoren. Op deze wijze worden werkplatformen mogelijk gemaakt over de gehele hoogte van de rolsteiger. De kwaliteiten / eigenschappen van dit steigersysteem komen dan ook het beste tot zijn recht bij (langlopende) werkzaamheden aan een gehele gevel of wand.

De onderdelen van een Custers steiger zijn niet universeel toepasbaar!

Een Custers steiger kent overigens afwijkende afmetingen, maten en specificaties dan overige merken rolsteigers. Dit is het meest zichtbaar bij de opbouwframes. Daar waar de meeste merken rolsteigers gebruik maken van een zgn. 7 sports opbouwframe met een sportafstand van 28 cm, beschikt Custers over een 8 traps opbouwframe met een sportafstand van 25 cm. Als gevolg hiervan zijn dan ook alle horizontaal- en diagonaalschoren van een andere maatvoering / lengte. Dit betekent dus dat steiger onderdelen van Custers niet universeel zijn en alleen passen op Custers steigers.

U koopt zonder zorgen bij rolsteigerkopen.nl

Vanzelfsprekend kunt u bij ons terecht voor alle vragen rondom de producten van Custers. Wij doen onze uiterste best om u uitgebreid te informeren of u te voorzien van juiste Custers steigers, kamersteigers of loopbruggen.
De webshop rolsteigerkopen.nl is het digitale platform van Rolsteiger Service Bergharen. Op ons kantooradres te Bergharen bent u vanzelfsprekend te allen tijde van harte welkom voor een persoonlijk advies of oriënterend gesprek. Wij beschikken over een eigen voorraad Custers steigers en laten u graag de verschillende steigers en steiger onderdelen zien.

Back To Top
WhatsApp chat