skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Uitwijkconsole steiger

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Een uitwijkconsole voor uw steiger is onmisbaar bij het werk aan een dakkapel

Wanneer u werkzaamheden moet uitvoeren aan een dakkapel of schoorsteen, dan is een uitwijkconsole voor uw steiger feitelijk onmisbaar. Door de uitwijkconsole aan uw rolsteiger te bevestigen, bent u in staat uw steiger uit te bouwen richting uw dakkapel. Een dakkapel schilderen of afwassen was nog nooit zo eenvoudig.

De rolsteiger uitwijkconsoles (of zgn. dakconsole steiger) zijn toepasbaar bij elke dakhelling en maken het werken en bereiken van uw dak makkelijk en veilig.

Een steiger uitwijkconsole is universeel toepasbaar

Een steiger uitwijkconsole is universeel qua maatvoering en toepasbaar op alle merken rolsteigers met een buisdiameter van ca. 51 mm. De dakconsole van een steiger zijn standaard ca. 130 cm lang waarbij 2 platformen naast elkaar kunnen worden gelegd. Deze lengte kan echter makkelijk worden ingekort voor het plaatsen van 1 platform.

Met behulp van de universele uitwijkconsoles zijn werkplekken van 75 x 190 cm tot 135 x 305 meter makkelijk en veilig te realiseren.

Uitwijkconsoles zijn makkelijk en veilig

Het bevestigen van een uitwijkconsole aan een rolsteiger is voor eenieder gemakkelijk uitvoerbaar. Een rolsteiger uitwijkconsole wordt door middel van een ( gietijzeren koppeling) aan de opbouwframe gehangen. Om het afglijden naar beneden te voorkomen, adviseren wij u de koppelingen direct boven de “sport” van het opbouwframe te bevestigen.

Het T-stuk aan het uiteinde van de uitwijkconsole dient te rusten op het dakbeschot. Dit T-stuk is voorzien van een kunststof afwerking waardoor er minder snel schade zal optreden aan uw dak of dakpannen. Bij oudere daken of dakpannen adviseren wij u, voor alle zekerheid, de pannen tijdelijk weg te nemen en het T-stuk rechtstreeks af te steunen op het dakbeschot.

Het is van belang dat de uitwijkconsoles op het dakbeschot of dak worden afgesteund. Een uitwijkconsole van een steiger mag in geen enkele situatie vrijhangend worden gebruikt.

Tussen c.q. op de armen van de uitwijkconsoles kunnen vervolgens de standaard rolsteiger platformen worden geplaatst. De uitwijkconsoles zijn voorzien van opbouwpennen aan de bovenzijde waarop eenvoudig (bestaande) leuningframes kunnen worden geplaatst waardoor het zijwaarts afvallen van het steiger wordt voorkomen.

Uitwijkconsoles in meerdere varianten verkrijgbaar

Binnen het programma van rolsteigerkopen.nl vindt u meerdere varianten uitwijkconsoles voor uw steiger.
Het T-stuk dient op het dakbeschot of dak worden afgesteund. Voor het vervolgens op hoogte stellen van de uitwijkconsole kunt u kiezen voor een traploze instelling door middel van een spindel of u kiest voor de uitvoering met hoogte-instelling door middel van boorgaten en borgpennen. Beide varianten voldoen uitstekend in de praktijk.

Op de uitwijkconsole kunt u standaard leuningframes plaatsen in de breedtematen van 75 of 135 cm. Afhankelijk van uw bestaande steigeronderdelen kunt u kiezen voor de versie met de (standaard) rechte extrusie opbouwpen of voor de versie met de conische euro opbouwpen.

Uitwijkconsoles volgens de geldende eisen

Vanzelfsprekend is een uitwijkconsole op uw steiger veilig in gebruik en voldoet deze aan de geldende eisen:

  • NEN-EN 1004 en NEN 2484
  • Warenwet
  • Europese EN -131

Losse uitwijkconsoles of een complete set bestel je bij rolsteigerkopen.nl

Standaard bestaat een set uitwijkconsoles uit 2 afzonderlijke consoles / beugels. Met behulp van uw overige bestaande steigermateriaal is het vervolgens mogelijk het complete steiger op te bouwen c.q. te realiseren.

Beschikt u niet over voldoende steigermaterieel, dan kunt u kiezen voor een complete set, inclusief extra leuningframes en steigerplatformen.
Wat uw keuze ook wordt, voor elke bestelling voor 12.00 uur geldt dat wij ons uiterste best zullen doen uw bestelling de eerstvolgende werkdag uit te leveren.

Service als vanzelfsprekendheid

Heeft u dus vragen over de werking en aankoop van een uitwijkconsole voor uw rolsteiger? Schroom niet om te bellen. Wij informeren en adviseren u graag. Samen komen we tot de meest optimale oplossing. Service staat bij ons namelijk hoog in het vaandel!

Mocht u uiteindelijk toch niet tevreden zijn over de aankoop? Dit vinden we erg vervelend, maar lossen dat vanzelfsprekend netjes op . U heeft maar liefst 30 dagen de tijd om de betreffende spullen te retourneren. Wij zorgen voor vervanging van eventuele onderdelen , een alternatief product of retourneren desgewenst het aankoopbedrag.

Back To Top
WhatsApp chat