skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Loopbrug

Loopbrug

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Een voordelige loopbrug vindt u bij rolsteigerkopen.nl

Op zoek naar een aluminium loopbrug? Rolsteigerkopen.nl kent een uitgebreid assortiment. Een brug aan uw steiger biedt een snelle en veilige oplossing om met een lichte constructie een grote overspanning makkelijk te overbruggen en snel een loopvloer te realiseren.

Voor de veiligheid kan aan één of aan beide zijden een leuning worden gerealiseerd. Deze leuning wordt rechtstreeks met leuninghouders en leuningstaanders aan de werkbrug bevestigd.

De bruggen worden standaard zonder haken geleverd. Wanneer de brug beoogd is om tussen 2 (aluminium) steigers te hangen, kan het worden voorzien van de optionele opleghaken.

Een loopbrug voor uw steiger is leverbaar tot ca. 8 meter overspanning

De bruggen binnen ons assortiment zijn standaard van het merk Euroscaffold en zijn leverbaar tot een lengte van ca. 3 meter tot ca. 8 meter. De steiger loopbrug voldoet aan de minimale wettelijke belasting van 150 kg / m2 en voldoet vanzelfsprekend aan de geldende eisen van de HD 1004-P6.
De vloer van de Euroscaffold is uitgevoerd in gezette aluminium vloerplaat, voorzien van anti slip profiel Deze kunnen bij beschadiging worden vervangen.

Door de profilering van de aluminium liggers en de gezette vloerdelen zijn ze licht in gewicht.

Lengte 4 meter gewicht 36 kg
Lengte 5 meter gewicht 45 kg
Lengte 6 meter gewicht 54 kg
Lengte 7 meter gewicht 63 kg
Lengte 8 meter gewicht 72 kg

Ook andere merken leverbaar

Naast de werkbruggen van Euroscaffold kan rolsteigerkopen.nl u ook van dienst zijn bij de aankoop van een steiger loopbrug van de merken Custers en ASC. Mocht u hiervoor een aanbieding willen ontvangen, verzoeken wij u rechtstreeks contact met ons op te nemen en ontvangt u van ons een prijsopgave.

Werkbrug

Hoewel in de “volksmond” de begrippen werkbrug en loopbrug steiger constructie veelvuldig door elkaar worden gebruikt, bestaat er, vanuit het standpunt van de ARBO, wel degelijk een verschil. Met een loopbrug wordt de brug gezien als een constructie om een grotere overspanning te overbruggen om er (alleen) over heen te lopen. In dat geval vinden er op de brug dan ook geen werkzaamheden of handelingen plaats.

Wanneer er wel werkzaamheden op de loopbrug van een steiger constructie plaatsvinden, wordt de brug formeel als werkbrug gezien. In dat geval moet de brug ook zijn voorzien van een schoprand, zodat materialen en gereedschap niet naar beneden kan vallen. De producten van Euroscaffold beschikken reeds over een geïntegreerde schoprand en zijn tweezijdig bruikbaar. Dit houdt in dat het met de vlakke zijde of met de geïntegreerde schoprand naar boven kan worden gelegd.

Vanzelfsprekend dient bij de inzet van aluminium loopbruggen of werkbruggen wel worden gelet op de maximale belasting.

Een loopbrug voor uw steiger koop je voordelig en snel bij rolsteigerkopen.nl

Heeft u vragen over één van onze producten of twijfelt u welk merk voor uw steiger constructie het meest passend is. Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over de voordeligste keuze. En mocht het product uiteindelijk toch niet bevallen? Geen nood! U heeft 30 dagen de tijd om het aan ons te retourneren.

Deze producten zijn veelal op voorraad. Dus bij bestelling voor 12.00 uur doen wij ons uiterste best de bestelling de volgende werkdag bij u af te leveren.

Een steiger loopbrug biedt diverse voordelen:

  • Ze zijn licht in het gewicht;
  • mogelijkheid tot grote overspanningen met relatief weinig materialen;
  • overspanningen tot 8 meter;
  • Veilig werken met bijpassende leuningen;
  • Tweezijdig te gebruiken;
  • geïntegreerde schoprand;
  • aluminium loopvlak incl. anti-slip profile;
  • mogelijkheid tot verwisselen / reparatie van loopvlak.
Back To Top
WhatsApp chat