skip to Main Content
Deskundig advies
Gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Voorloopleuning rolsteiger

Voorloopleuning rolsteiger

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Een voorloopleuning voor je rolsteiger koop je snel en goedkoop bij rolsteigerkopen.nl

Een geschikte en voordelige voorloopleuning voor uw rolsteiger vinden is heel eenvoudig. Op onze website vindt u een uitgebreid assortiment rolsteiger voorloopleuningen waarmee u voldoet aan de nieuwe en strenge normen en eisen.

Ons assortiment steiger voorloopleuningen bestaat uit:

  • Voorloopleuningen ten behoeve van de steigermaten 190, 250 en 305 cm
  • Montageleuning of zgn. vario-voorloopleuningen ten behoeve van de steigermaten tot en met 305 cm.

Voorloopleuning rolsteiger verplicht sinds 1 januari 2018

Met ingang van 2018 gelden er nieuwe regels voor de professionele gebruikers van de rolsteiger. In hoofdlijnen betekent dit dat bij het opbouwen en afbreken van een rolsteiger te allen tijde (minimaal) een heupleuning aanwezig moet zijn waardoor de gebruiker op elk moment beschermt is tegen valgevaar.

In de praktijk betekent dit dat de professional gebruik moet maken van zgn. voorloopleuningen. Deze voorloopleuning vervangen de traditionele diagonaalschoren en horizontaalschoren en waarborgen het snel en veilig opbouwen van een steiger. Pas nadat er een heupleuning is geplaatst mag het steiger platform worden betreden.

Inmiddels zijn deze voorloopleuningen in diverse varianten en uitvoeringen beschikbaar. Elk merk heeft zo haar eigen ontwerp. Niet iedere voorloopleuning wordt in de praktijk echter als gebruiksvriendelijk ervaren. Laat u zich hierover nader informeren.

Welke voorloopleuning is voor u het meest geschikt?

Bent u professional of semi professional en bent u veelvuldig een aan het opbouwen en afbreken? In deze gevallen is een rolsteiger, geheel voorzien van voorloopleuning met gecombineerde heup- en knieleuning het beste alternatief. Deze voorloopleuning vervangt in zijn geheel de reguliere diagonaalschoren en horizontaalschoren en zorgt dat u snel en veilig de rolsteiger kunt opbouwen tot de gewenste werkhoogte.

Beschikt u reeds over een rolsteiger met de traditionele diagonaalschoren en horizontaalschoren en gebruikt u het rolsteiger maar incidenteel? In dat geval zou u ervoor kunnen kiezen gebruik te maken van de zgn. vario-voorloopleuning of montageleuning. Hierbij bouwt u het rolsteiger op met behulp van de vario-voorloopleuning, maar vervangt u deze, na het plaatsen van het platform, door de bestaande diagonaalschoren. De vrijgekomen voorloopleuning neemt u vervolgens mee naar de volgende verdieping.

In de praktijk wordt dit soms als een tijdrovend proces ervaren. Het gevaar loert dan snel dat de vario voorloopleuning niet juist of niet consequent wordt gebruikt.

Vario voorloopleuning voor steigers

De (universele) vario voorloopleuning is een telescopische buis die past op alle standaard platformlengtes van 1.90, 2.50 en 3.05 meter past. Deze voorloopleuning past dus op ieder rolsteiger. Met deze relatief kleine investering voldoet u aan de nieuwe regelgeving.
Voorloopleuningen zijn (nog) niet verplicht bij particulier gebruik
Hoewel de voorloopleuning bij een steiger nog niet verplicht is bij particulier gebruik, zijn wij van mening dat veiligheid ook bij de particuliere gebruiker voorop moet staan. Voor de particuliere gebruiker adviseren wij dan ook ten minste gebruik te maken van een (tijdelijke) montageleuning of zgn. vario-voorloopleuning.

Een voorloopleuning aan één of beide zijden?

Volgens de norm volstaat een voorloopleuning aan één zijde wanneer het platform van de rolsteiger niet verder dan 15 cm van de gevel ligt. In dat geval oordeelt de ARBO dat er weinig valgevaar is aan de gevelzijde.

Wanneer een rolsteiger op een grotere afstand staat dan 15 cm is het volgens de norm verplicht om een (voorloop) leuning aan beide zijden te hebben.

Een korte zoektocht op de diverse websites leert dat collega aanbieders te pas en te onpas eenzijdige/enkelzijdige voorloopleuningen adviseren en promoten om op deze wijze een goedkope(re) rolsteiger te kunnen aanbieden. In de praktijk lukt het nauwelijks om te voldoen aan de maximale afstand van 15 cm en bent u al snel verplicht om beide zijden te voorzien van een voorloopleuning.

Onze voorloopleuningen zijn universeel en breed inzetbaar

Onze rolsteigers en rolsteiger onderdelen zijn, voor zover niet anders aangegeven, van het merk Euroscaffold, een Nederlands fabricaat die garant staat voor een kwalitatief product voor een scherpe prijs. Vanzelfsprekend voldoen de onderdelen aan de geldende norm en zijn ze TÜV gecertificeerd.

De afmetingen en maatvoering van de voorloopleuningen zijn overeenkomstig de meest voorkomende merken en typen rolsteigers, zoals bijvoorbeeld Altrex, ASC en skyworks en daardoor veelal uitwisselbaar.

Een voorloopleuning voor uw steiger koopt u zonder zorgen bij rolsteigerkopen.nl

Vanzelfsprekend doen wij onze uiterste best om u goed te adviseren en u te voorzien van de juiste rolsteiger of voorloopleuning. Mocht u echter niet tevreden zijn of is er iets stuk? Geen nood. U heeft maar liefst 30 dagen de tijd om de betreffende spullen te retourneren. Wij zorgen voor vervanging van de betreffende onderdelen of indien u dat wenst, krijgt u het geld retour. Bent u benieuwd naar beoordeling van andere klanten? Bekijk ze dan hier!

De voorloopleuningen zijn veelal uit voorraad leverbaar. Als u voor 12.00 uur besteld, doen wij ons uiterste best de voorloopleuningen de volgende werkdag te leveren.

Voorloopleuning: vaak verplicht, altijd verstandig

Een voorloopleuning is erg belangrijk als u uw rolsteiger voor professionele doeleinden gebruikt. Rolsteigers moeten namelijk aan zeer strenge veiligheidseisen voldoen, en in veel gevallen is een voorloopleuning aan één of beide zijden verplicht. Daarnaast zijn wij van Rolsteigerkopen.nl van mening dat het ook voor particulieren zeer verstandig is om een voorloopleuning op hun steiger te plaatsen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje! In onze webshop vindt u daarom universele voorloopleuningen die makkelijk geplaatst kunnen worden. Met behulp van deze kleine investering kunt u weer snel en veilig aan de slag.

Voorloopleuning rolsteiger van het merk Euroscaff

Een voorloopleuning rolsteiger vindt u in het uitgebreide assortiment van Rolsteigerkopen.nl. Naast dat wij voorloopleuning verkopen voor de steigermaten 190, 250 en 305 cm, zijn veel van onze voorloopleuning ook universeel plaatsbaar. Hierdoor passen ze op vrijwel elk merk rolsteiger. Mocht de voorloopleuning toch niet passen of aan uw wensen voldoen, dan kunt u deze kosteloos retourneren of ruilen. Onze voorloopleuningen zijn van het Nederlandse merk Euroscaff. Hierdoor kunt u er van op aan dat alle voorloopleuningen voldoen aan de laatste en meest strenge eisen omtrent kwaliteit en veiligheid. Zo kunt u met een gerust hart de steiger op voor een nieuwe klus.

Hulp bij een voorloopsteuning steiger kopen

Een voorloopsteuning steiger kopen is soms best even puzzelen. Want welke voorloopsteuning past het beste bij uw rolsteiger? En op welke plekken moet u de voorloopsteuning precies bevestigen? Voor advies kunt u altijd ons enthousiaste team bellen of ons bezoeken op onze locatie in Bergharen. Wij staan klaar om u deskundig te adviseren over uw rolsteiger, loopsteuning en andere onderdelen en uitbreidingen. U bestelt de onderdelen vervolgens snel en eenvoudig in de webshop van Rolsteigerkopen.nl. Wij proberen al onze bestellingen bovendien de volgende werkdag al te leveren. Uiteraard mag u uw bestelling ook komen ophalen. Graag tot ziens!

Lees meer
Back To Top
WhatsApp chat