skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » EURO rolsteiger

Bepaal welke steiger u nodig heeft door middel van ons filter

Werkhoogte

Lengte

Breedte

Voorloopleuning

Merk

Deskundig advies

Snelle levering

Altijd scherp geprijsd

EURO rolsteiger

Met de term EURO rolsteiger wordt een rolsteiger bedoeld waarbij de opbouwpen van de rolsteiger opbouwframes is uitgevoerd met een unieke zelfborgende conische verbindingspen. Door de conische vorm kunnen opbouwframes snel en makkelijk op elkaar worden geplaatst of uit elkaar worden genomen.

Meerdere merken rolsteigers voeren een “EURO” serie. En hoewel deze opbouwpennen er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, kunnen er soms kleine maatverschillen in zitten waardoor verschillende merken met conische EURO opbouwframes niet onderling uitwisselbaar zijn. In ieder geval kunnen EURO opbouwframes niet worden uitgewisseld met de extrusie opbouwframes.

Bekijk EURO rolsteigers

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Programma EURO rolsteiger

Wilt u een EURO rolsteiger kopen? Dan is de keuze enorm en is deze leverbaar:

  • In de breedtematen 75, 90, 135 en 150 cm
  • In de lengtematen 190, 250, 305 en 400 cm
  • Met werkhoogten tot totaal 22 meter

Borging conische opbouwpen

De conische verbindingspen van de EURO rolsteiger is zelfborgend door het aanwezige “nokje” op de opbouwpen. Wanneer de EURO opbouwframes op elkaar worden geplaatst en de diagonaalschoren of voorloopleuningen worden aangebracht, valt het nokje in het borggat van het bovenliggende opbouwframe. Hierbij hoeft dus geen gebruik worden gemaakt van losse borgpennen, dit als afwijkend van de reguliere extrusie rolsteigers.

Extrusie rolsteiger als standaard rolsteiger

In de praktijk beschikt het merendeel van de verkochte rolsteigers over de extrusie, rechte opbouwpen. Op onze website wordt dan ook de extrusie versie, als standaard en zonder verdere toevoeging in de aanduiding, aangeboden. Dus wilt u expliciet een EURO rolsteiger kopen, let dan op de specifieke toevoeging “EURO” in de productomschrijving.

Een steiger van Euroscaffold is niet altijd een EURO rolsteiger

Een veelgestelde en wellicht ook voor de hand liggende vraag is of rolsteigers van het merk Euroscaffold ook altijd zijn voorzien van een EURO, conische opbouwpen. Dit is echter niet het geval. Het rolsteigermerk Euroscaffold levert zowel onze extrusie rolsteigers als ook onze EURO rolsteigers en berust de deels gelijke benaming slechts op toeval.

Voordelen conische / EURO rolsteiger versus rechte / extrusie opbouwpennen

Als eerste dient nadrukkelijk te worden gesteld dat de term extrusie of EURO niets zegt over de kwaliteit van de rolsteiger. Alle onderdelen zijn identiek met als enige verschil de vorm van de verbindingspen van het opbouwframe. De vorm van de opbouwpen is echter wel van invloed op het opbouwen en afbreken van de rolsteiger.

De voorstanders van de conische EURO opbouwpen roemen het makkelijk plaatsen en afnemen van de opbouwframes onderling, zonder gebruik te hoeven maken van een losse borgpen. Ook in situaties dat de rolsteiger niet helemaal vlak en recht is opgesteld kunnen de opbouwframes gemakkelijk(er) worden geplaatst of worden weggenomen. Ook zouden de conische opbouwpennen minder gevoelig zijn voor het klemmen van de opbouwframes door bijvoorbeeld vervuiling.

De voorstanders van de extrusie opbouwpen geven als positieve eigenschap de stabiliteit van de opbouwframes bij het opbouwen. Wanneer bij het opbouwen de opbouwframes over de rechte (extrusie) opbouwpen worden geschoven, staat deze gelijk recht en stabiel in tegenstelling tot het gebruik van conische opbouwpennen waarbij de opbouwframes na het plaatsen nog enigszins schuin staan en pas stabiel worden na het plaatsen van de diagonaalschoren of voorloopleuningen.

Het is dan ook voor ons lastig om u te adviseren om een extrusie of EURO rolsteiger te kopen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat bij gebruik van voorloopleuningen in de praktijk vaak een voorkeur wordt uitgesproken voor de extrusie serie.

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Rolsteigerkopen.nl is het adres om een voordelig EURO rolsteiger te kopen

Rolsteigerkopen.nl beschikt over een uitgebreid assortiment rolsteigers in diverse verschillende maten en werkhoogten in zowel de extrusie als ook de EURO uitvoering. Voor elke gebruiker (zowel de professional of particulier) en voor elk budget kunnen wij met de juiste service u een passend rolsteiger aanbieden. Voor ons complete assortiment rolsteigers geldt: Wij doen ons uiterste best om bestellingen voor 12.00 uur de navolgende werkdag uit te leveren.

Back To Top
WhatsApp chat