skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Steigertrap

Steigertrap

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Veilig en efficiënt beklimmen en afdalen met een steigertrap

Wanneer u uw rolsteiger steiger intensief en veelvuldig moet beklimmen of afdalen, dan is het gebruik van een steigertrap zeker een overweging. U hoeft niet meer uw rolsteiger via sporten en door luiken te klimmen maar loopt u via de inwendig gemonteerde rolsteiger trap en bijbehorende leuningen de steiger op. U loopt veilig en snel met al uw gereedschappen en materialen naar de betreffende werkhoogte.

Met behulp creëert u snel een zeer verantwoorde ARBO-technische en tevens een efficiënte en arbeidsbesparende trapopgang van uw steiger.

Onze rolsteiger trappen zijn universeel toepasbaar

De rolsteiger trappen binnen ons assortiment zijn van het merk ASC en zijn leverbaar in de standaard lengtematen van 190, 250 en 305 cm. Deze lengtematen worden veelal binnen alle A merken rolsteigers gehanteerd en dus ook inzetbaar in andere merken steigers, zoals bijvoorbeeld Euroscaffold, Altrex en Sky-works.

Een veilige trapopgang in uw steiger maken is heel eenvoudig

De steigertrap wordt geplaatst c.q. loopt vanaf de onderste sport van een opbouwframe tot de bovenste sport van een opbouwframe. De rolsteiger trap beschikt zowel aan de onderzijde als bovenzijde over een bordes.

Zowel voor de buitenzijde van uw steiger als voor de binnenzijde zijn er standaard leuningen beschikbaar. De leuningen aan de buitenzijde worden eenvoudig op de sporten van de opbouwframes bevestigd. De interne leuning aan de binnenzijde wordt direct aan de trap bevestigd.

De steigertrap kan aan de onderzijde zijdelings worden benaderd c.q. worden betreden. Indien het echter wenselijk is dat de rolsteiger trap vanaf de kopse zijde wordt betreden, kan gebruik worden gemaakt van een doorloopframe. Om de buitenleuning te kunnen plaatsen moet het doorloopframe wel zijn voorzien van een oplegnok.

Het onderste bordes valt qua hoogte gelijk aan de eerste c.q. onderste sport. Mede rekening houdende met de hoogte, is er sprake van een forse opstap. Om deze opstaphoogte te verkleinen, is binnen ons assortiment ook een opstapbeugel beschikbaar.

Om te voorkomen dat u vanaf het bovenste werkplatform onverhoopt in het trapgat valt, dient nabij het bovenste werkplatform een dubbele leuning met klapframe worden geplaatst.

Ook complete trappentorens te realiseren

Veelal worden trappen binnen uw rolsteiger gebruikt om op een snelle en verantwoorde manier tot het (tijdelijke) werkplatform te klimmen. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om middels steigertrappen tot een complete en semipermanente trappentoren te komen.

De samenstelling van dergelijke trappentorens is complex en van diverse factoren afhankelijk. Mocht u voor uw situatie een passende offerte ontvangen, nodigen wij u uit contact met ons op te nemen. Wij verzorgen graag voor u een passende en maatwerk oplossing.

Steigertrappen koop je snel en voordelig bij rolsteigerkopen.nl

In onze webshop vindt u een overzichtelijk en uitgebreid overzicht van onze steigertrappen. Mocht u vragen hebben over het assortiment, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag in het vinden van een veilige en voordelige trapopgang van uw steiger.

Veel van onze producten zijn uit voorraad leverbaar. Bij een bestelling voor 12.00 uur doen wij ons best om de spullen de eerstvolgende werkdag te bezorgen. Service staat bij ons namelijk hoog in het vaandel.

Veilig de steiger beklimmen met een steigertrap.

De steiger beklimmen is soms best een uitdaging. Zeker als u de hoogte in gaat, de steiger veelvoudig beklimt op een dag of als u de steiger op moet met gereedschap en materiaal kan dit problemen en gevaarlijke situaties opleveren. Gelukkig is een steigertrap hier een efficiënte oplossing voor. Met een steigertrap beklimt u de steiger namelijk een stuk sneller, makkelijker en veiliger. In plaats van via de sporten en luiken, loopt u nu eenvoudig via een inwendig gemonteerde trap met leuningen omhoog. De steigertrap is dan ook een musthave voor alle (semi) professionals.

Lees meer
Back To Top
WhatsApp chat