skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Steiger stabilisatoren

Steiger stabilisatoren

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Rolsteiger stabilisatoren zorgen voor stabiliteit en veiligheid

Een rolsteiger stabilisator zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid bij het gebruik van rolsteigers. Op onze site vindt u verschillende uitvoeringen. Een stabilisator voor uw rolsteiger al beschikbaar vanaf €62,50.

Ons assortiment steiger stabilisatoren:

Steiger stabilisatoren zijn er in 2 verschillende lengtematen en zowel in vaste als uitschuifbare uitvoering. Ze zijn universeel toepasbaar op de meeste typen en merken rolsteigers (buismaat ca. 51 mm):

  • (vaste) rolsteiger stabilisator 2 mtr;
  • (vaste) rolsteiger stabilisator 3 mtr;
  • (uitschuifbare) tele-stabilisator 2 mtr;
  • (uitschuifbare) tele-stabilisator 3 mtr.

De stabilisatoren worden op de hoeken van uw rolsteiger aan de opbouwframes bevestigd door middel van een kunststof koppeling. Deze is makkelijk te bevestigen en beschadigd het frame niet. Belangrijk is dat de stabilisatoren van het steiger krachtig afsteunen op de grond. Indien deze ondergrond onvoldoende stabiel is, is het gebruik van een grondplaat o.i.d. aan te bevelen.

De stabilisatoren dienen onder een hoek van ca. 45 graden te worden geplaatst ten opzichte van de rolsteiger.

Wanneer zijn rolsteiger stabilisatoren verplicht?

Stabiliteitsvoorzieningen in zijn algemeenheid zijn noodzakelijk en verplicht als de verhouding tussen de basisbreedte van het opbouwframe en de werkvloer/platformhoogte kleiner is dan 1:3 bij buitengebruik en 1:4 bij binnengebruik. Hoewel in de praktijk meerdere oplossingen hiervoor mogelijk zijn, worden in de praktijk veelal hiervoor de steiger stabilisatoren gebruikt.

Voor een veilig gebruik worden rolsteiger stabilisatoren bij smalle rolsteigers (75 en 90 cm) geadviseerd vanaf een platformhoogte van ca. 2.5 meter en bij brede rolsteigers (135 cm) vanaf een platformhoogte vanaf ca. 4.2 meter.

Een kort rondje op de diverse websites en webshops leert dat vele aanbieders, om prijs concurrerende redenen, de stabilisatoren pas bij hogere werkhoogtes opnemen. Bij ons staat (uw) veiligheid voorop. Ons advies is dan ook om niet te bezuinigen op deze veiligheidsvoorziening en vanaf de aangegeven hoogtes de stabilisatoren bij uw rolsteiger te gebruiken.

Vier steiger stabilisatoren bij vrijstaand gebruik

Wanneer de rolsteiger is geplaatst tegen een gevel of wand volstaan 2 stabilisatoren op de buitenhoeken van de rolsteiger. Indien echter een rolsteiger in de vrije ruimte staat en feitelijk naar alle zijden kan kantelen, zijn volgens de ARBO voorschriften 4 steiger stabilisatoren op alle hoeken van de rolsteiger verplicht.

Standaard tele-stabilisatoren voor uw steiger bij rolsteigerkopen.nl

Hoewel bij minder hoge rolsteigers mogelijk volstaan kan worden met vaste, niet uitschuifbare steiger stabilisatoren, bieden wij onze complete rolsteigers te allen tijde aan met uitschuifbare zgn. tele-stabilisatoren. Deze zijn in ingeschoven situatie net zo compact als de vaste uitvoeringen, maar zijn in uitgeschoven toestand groter en daardoor stabieler.

Een stabilisator voor uw rolsteiger vindt u bij rolsteigerkopen.nl

Op onze webshop vindt u een groot assortiment losse onderdelen voor uw rolsteiger. Neem gerust een kijkje in ons assortiment. Mocht u nog vragen hebben, neem dan snel contact met ons op. Wij helpen en adviseren u graag. Service staat namelijk bij ons hoog in het vaandel.
De steiger stabilisatoren zijn van professionele kwaliteit en zijn universeel toepasbaar op alle merken rolsteigers. We hebben er voldoende op voorraad, dus als u voor 12.00 uur besteld, doen wij ons uiterste best de rolsteiger stabilisatoren de volgende werkdag te leveren.

Back To Top
WhatsApp chat