skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Extrusie rolsteiger

Bepaal welke steiger u nodig heeft door middel van ons filter

Werkhoogte

Lengte

Breedte

Voorloopleuning

Merk

Deskundig advies

Snelle levering

Altijd scherp geprijsd

Extrusie rolsteiger

Met de term “extrusie” rolsteigers worden de rolsteigers bedoeld waarbij de opbouwpen van de rolsteiger opbouwframes is uitgevoerd als een rechte verbindingsbuis. En hoewel de term extrusie eigenlijk van toepassing is op het productieproces (de betekenis van extrusie is feitelijk het persen van een vloeibare massa door een vormplaat of matrijs) zegt het bij rolsteigers alleen iets over de vorm van de opbouwpen.

Deze opbouwpen kan bij verschillende merken en typen rolsteigers verschillend uitzien, maar het principe van een rechte buis is gelijk. Dit betekent dat in de praktijk veelal de diverse merken extrusie rolsteigers onderling uitwisselbaar zijn en op elkaar passen.

Bekijk extrusie rolsteigers

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Ruim assortiment

Het assortiment extrusie rolsteigers is enorm en is leverbaar:

  • In de breedtematen 75, 90, 135 en 150 cm
  • In de lengtematen 190, 250, 305 en 400 cm
  • Met werkhoogten tot totaal 22 meter

Borging extrusie rolsteigers

Borging van de onderlinge opbouwframes geschiedt bij de extrusie serie door middel van losse borgpennen. Hiertoe zijn in de opbouwframes een tweetal borggaten aangebracht. Wanneer de losse borgpen door het onderste boorgat wordt gestoken, zijn de opbouwframes onderling gefixeerd. Wanneer de losse borgpen door het bovenste boorgat wordt gestoken, zijn de opbouwframes wel ontkoppeld maar blijven de losse borgpennen bij de opbouwframes.

Extrusie rolsteiger als standaard rolsteiger

Naast de extrusie opbouwpen kunnen rolsteigers ook worden geleverd met een ander type opbouwpen. Met de benaming “EURO” en “HT” worden de rolsteigers aangeduid die beschikken over een meer conische (massieve aluminium) opbouwpen. Een hoewel de verschillende typen opbouwpennen elk specifieke kenmerken en voordelen heeft, beschikt het merendeel van de verkochte rolsteigers nog steeds over de extrusie, rechte opbouwpen.

Om deze reden wordt in standaard altijd de extrusie rolsteiger, zonder verdere toevoeging in de aanduiding, aangeboden. Wanneer het steiger is voorzien van de afwijkende conische opbouwpen is de toevoeging euro expliciet opgenomen.

Voordelen extrusie opbouwpennen versus conische opbouwpennen

Als eerste dient nadrukkelijk te worden gesteld dat de term extrusie of euro niets zegt over de kwaliteit van de rolsteiger. Alle onderdelen zijn identiek met als enige verschil de vorm van de verbindingspen van het opbouwframe.

De vorm van de opbouwpen is echter wel van invloed op het opbouwen en afbreken van de rolsteiger.

De voorstanders van de extrusie opbouwpen geven als positieve eigenschap de stabiliteit van de opbouwframes bij het opbouwen; Wanneer bij het opbouwen de opbouwframes over de rechte (extrusie) opbouwpen worden geschoven, staat deze gelijk recht en stabiel in tegenstelling tot bij conische opbouwpennen waarbij de opbouwframes na het plaatsen nog enigszins schuin en wiebelig staat.

De voorstanders van de conische euro opbouwpen roemen juist het makkelijk plaatsen en afnemen van de opbouwframes onderling, zonder gebruik te hoeven maken van een losse borgpen. Ook in situaties dat de rolsteiger niet helemaal vlak en recht is opgesteld.

Persoonlijk kunnen en durven wij geen uitspraak te doen over beter of slechter of makkelijker. Wel ervaren we in de praktijk dat bij het gebruik van professionele voorloopleuningen de stabiliteit van de extrusie opbouwframes als positief wordt ervaren.

Heeft u een vraag?

We helpen u graag, dus bel gerust!

0487 - 506 956

Rolsteigerkopen.nl is uw adres voor uw extrusie rolsteiger

Rolsteiger kopen.nl beschikt over een uitgebreid assortiment rolsteigers, in de diverse verschillende maten en werkhoogten. Voor elke gebruiker (professional of particulier) en voor elk budget kunnen wij een passend rolsteiger aanbieden met de beste service. Ook voor het totale rolsteiger assortiment geldt: wij doen ons uiterste best om bestellingen voor 12.00 uur de navolgende werkdag uit te leveren.

Back To Top
WhatsApp chat