skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Winkel » Rolsteigers » CUSTERS rolsteiger met SAFE GUARD voorloopleuningen 130 x 180 x 5.2 mtr. werkhoogte

CUSTERS rolsteiger met SAFE GUARD voorloopleuningen 130 x 180 x 5.2 mtr. werkhoogte

 1.672,00

 2.023,12

Omschrijving

Custers rolsteiger 130*180 cm met een werkhoogte van ca. 5.20 meter.  Met aan beide zijden voorzien van Safe Guard voorloopleuningen. Kwalitatief en TÜV gecertificeerd rolsteiger welke garant staat voor een lange levensduur.

Keuze uit houten platformen of Light (lichtgewicht fiberdeck) platformen.

 

Stel een vraag

Beschrijving

Onze tips & tops

Kwalitatief en duurzaam Custers steiger tegen een goede prijs.  De  SAFE GUARD voorloopleuningen zorgen voor het snel en veilig opbouwen en afbreken van de steiger.  Voldoet volledig aan de strenge ARBO normen.

De bovengemiddelde wanddikte van de aluminium opbouwframes (2.3 mm) en de schoren (2.15 mm) zorgen voor een hoogwaardig kwalitatief en solide steiger met aantoonbaar minder uitval tijdens de (verplichte) keuringen. Een Custers steiger gaat jaren mee!

Kies voor kwaliteit en veiligheid. Kies voor Custers!

Samenstelling

Dit Custers rolsteiger is uit de CR-serie (voorheen Corona serie genoemd) en is als volgt samengesteld:

 • 4 x opbouwframe 130-25-8
 • 2 x SAFE GUARD voorloopleuningen
 • 1 x platform met luik
 • 1 x platform zonder luik
 • 1 x horizontaal/diagonaalschoor
 • 4 x diagonaal schoor
 • 2 x horizontaal schoor
 • 2 x stabilisator / uitzetpoot
 • 1 x houten kantplankenset
 • 4 x nylon wiel 200 mm op stalen spindel
 • 4 x stalen borgpen

In deze specificatie zijn 2 stabilisatoren opgenomen, uitgaande van werkzaamheden tegen een gevel. Bij een vrijstaand rolsteiger zijn 4 stabilisatoren verplicht. Deze extra set vindt u op onze website bij “steigeronderdelen”.

Alle aluminium steigers en steiger onderdelen van Custers voldoen aan de huidige Europese regelgeving en zijn apart gekeurd en gecertificeerd volgende de nationale normen in alle Europese landen.

 • EN1004-1;2020
 • EN1004-2;2020

Custers CR safe guard rolsteiger

Een Custers safe guard steiger kenmerkt zich door het toepassen van zgn. voorloopleuningen.  Deze voorloopleuningen zorgen voor zowel de stabiliteit van de rolsteiger als de veiligheid door de knie- en heupleuning.  Voor het opbouwen van een safe guard rolsteiger kan worden volstaan met één platform per “slag” van 2 meter hoogte. De safe guard voorloopleuningen zijn eenvoudig en snel te plaatsen, zodat het opbouwen van een compleet aluminium rolsteiger voor iemand met enige ervaring slechts minuten inneemt.

De kwaliteiten / eigenschappen van een safe guard rolsteiger komt dan ook het beste tot zijn recht wanneer de rolsteiger vaak en snel moet worden opgebouwd en moet worden afgebroken.

ARBO 2018 NORM VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK

De samenstelling van dit steiger voldoet volledig aan de ARBO 2018 norm waarbij, bij professioneel gebruik,  het toepassen van “voorloopleuningen” bij het opbouwen en afbreken van de rolsteiger verplicht is gesteld.  Indien de rolsteiger tegen een gevel staat met een afstand van minder dan 15 cm tussen gevel en platform volstaat een leuning aan één (rug) zijde. Bij een grotere afstand zijn voorloopleuningen aan beide zijden ( muur en rugzijde)  verplicht.

NB: De getoonde afbeeldingen dienen als impressie. De samenstelling van dit artikel kan afwijken van de opgenomen afbeelding.

OVER CUSTERS

Al ruim 40 jaar produceert Custers in het noord Limburgse Venray hoog kwalitatieve aluminium steigers en rolsteiger onderdelen voor zowel de doe het zelver als de professionele gebruiker.  Veiligheid en duurzaamheid staat bij zowel ontwikkeling als productie van de steigers voorop. In kwalitatief opzicht behorende Custers producten tot de top van de markt, hetgeen zich uit in een lange levensduur en een laag percentage uitval gedurende de gebruiksfase.

Custers complete rolsteigers en steiger onderdelen hebben een unieke samenstelling en maatvoering. Dit betekent dat de onderdelen van Custers niet uitwisselbaar of vervangbaar zijn door overige merken steigerdelen.

Specificaties

Merk:  Custers,  CR-serie (voorheen Corona serie genoemd).

afmetingen: 130 x 180 cm

max. werkhoogte: ca. 5,2 mtr.

max. platformhoogte:  ca. 3,2 meter

platform: naar keuze in houten of lichtgewicht ( fiberdeck) uitvoering

leuningen:  SAFE GUARD voorloopleuningen aan beide zijden.

Voldoet aan ARBO 2018:  Ja.

Wat wordt bedoelt met werkhoogte.

Als werkhoogte wordt de hoogte verstaan waarop u met uw handen kunt werken / reiken als u op het platform staat. Als vuistregel wordt hierbij gehanteerd: Werkhoogte = platformhoogte + ca. 2 meter. Dit is een indicatie en kan natuurlijk in de praktijk iets afwijken.

Levertijd

Onze Custers rolsteigers zijn veelal uit voorraad leverbaar. Bij bestelling voor 12.00 uur doen wij onze uiterste best uw bestelling binnen 2 werkdagen te bezorgen.

Bezorgkosten

Onze rolsteigers worden kosteloos door ons bezorgd. Voor bestellingen buiten Nederland of naar de Waddeneilanden kan een extra toeslag worden berekend. Dit is afhankelijk per product.

Ook welkom op onze locatie te Bergharen.

Vanzelfsprekend bent u ook altijd van harte uitgenodigd op onze locatie te Bergharen om uw spullen zelf op te halen of om even een kijkje te nemen in ons uitgebreid assortiment rolsteigers, ladders en trappen.

Andere merken en samenstellingen op aanvraag.

De in deze aanbieding opgenomen rolsteiger is van het Nederlandse kwaliteitsmerk Custers. Mocht u echter geïnteresseerd zijn in een ander merk rolsteiger (bijv. ASC of Euroscaffold) of in een evt. afwijkende samenstelling,  verzoeken wij u contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende prijsopgave.

Veilig en snel opbouwen

Download de handleiding

Instructievideo

Back To Top
WhatsApp chat