skip to Main Content
Deskundig advies
Complete rolsteigers gratis thuisbezorgd
Snelle levering
Altijd scherp geprijsd
Home » Winkel » Rolsteigers » CUSTERS rolsteiger met MOBILE GUARD leuningen 70 x 250 x 5.2 mtr. werkhoogte

CUSTERS rolsteiger met MOBILE GUARD leuningen 70 x 250 x 5.2 mtr. werkhoogte

 1.272,00

 1.539,12

Omschrijving

Custers rolsteiger 70*250 cm met een werkhoogte van ca. 5.20 meter.  Met aan beide zijden voorzien van Mobile Guard (montage)leuningen. Kwalitatief en TÜV gecertificeerd rolsteiger welke garant staat voor een lange levensduur.

Keuze uit houten platformen of Light (lichtgewicht fiberdeck) platformen.

 

Stel een vraag

Beschrijving

Onze tips & tops

Kwalitatief en duurzaam Custers steiger tegen een goede prijs.  De bovengemiddelde wanddiktes voor de opbouwframes en schoren van 2.3 en 2.15 mm zorgen ervoor dat de steigers van Custers in kwalitatief opzicht tot de top van de markt behoren.

De  MOBILE GUARD montageleuningen zorgen voor het snel en veilig opbouwen en afbreken van de steiger.  Voldoet volledig aan de strenge ARBO normen.

Doordat u bij het opbouwen en het afbreken van de steiger telkens de mobile guard montageleuning bij elke “slag” van 2 meter moet uitwisselelen met de diagonaal- en horizontaalschoren, vergt dit wat extra opbouwtijd. Een Custers Mobile Guard steiger leent zich dan ook het beste indien dit steiger gedurende langere periode kan worden gehandhaafd.  Indien de rolsteiger veelal snel moet worden opgebouwd en afgebroken adviseren wij u te kiezen voor de Custers Safe Guard versie.

Samenstelling

Dit Custers rolsteiger is uit de CR-serie (voorheen Corona serie genoemd) en is als volgt samengesteld:

 • 4 x opbouwframe 70-25-8
 • 2 x MOBILE GUARD montageleuning.
 • 1 x platform met luik
 • 1 x horizontaal/diagonaalschoor
 • 4 x diagonaal schoor
 • 4 x horizontaal schoor
 • 2 x stabilisator / uitzetpoot
 • 1 x houten kantplankenset
 • 4 x nylon wiel 200 mm op stalen spindel
 • 4 x stalen borgpen

In deze specificatie zijn 2 stabilisatoren opgenomen, uitgaande van werkzaamheden tegen een gevel. Bij een vrijstaand rolsteiger zijn 4 stabilisatoren verplicht. Deze extra set vindt u op onze website bij “steigeronderdelen”.

Alle aluminium steigers en steiger onderdelen van Custers voldoen aan de huidige Europese regelgeving en zijn apart gekeurd en gecertificeerd volgende de nationale normen in alle Europese landen.

 • EN1004-1;2020
 • EN1004-2;2020

Custers CR mobile guard steiger.

Een Custers mobile guard steiger ontleend zijn stevigheid/stabiliteit en veiligheid voornamelijk uit de traditionele diagonaal en horizontaalschoren.  Om te waarborgen dat men tijdens het opbouwen en afbreken altijd een heupleuning rond zich heeft, wordt tijdens het opbouwen gebruik gemaakt van een mobile guard montageleuning, die na het aanbrengen van de diagonaalschoren, wordt uitgenomen en wordt meegenomen naar de volgende “slag”.

Bij een mobile guard rolsteiger van Custers wordt standaard elke “slag” van 2 meter hoogte volledig dichtgelegd met 2 platformen.  Een mobile steiger beschikt dan ook in de basis over een relatief groot aantal platformen en schoren. Op deze wijze worden werkplatformen mogelijk  gemaakt over de gehele hoogte van de rolsteiger.

De kwaliteiten / eigenschappen van een mobile guard rolsteiger komen dan ook het beste tot zijn recht bij (langlopende) werkzaamheden aan een gehele gevel of wand.

ARBO 2018 NORM VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK

De samenstelling van dit steiger voldoet volledig aan de ARBO 2018 norm waarbij de MOBILE GUARD montageleuning ervoor zorgt dat er altijd een heupleuning aanwezig is bij het opbouwen en afbreken van uw rolsteiger.  Indien de rolsteiger tegen een gevel staat met een afstand van minder dan 15 cm tussen gevel en platform volstaat een leuning aan één (rug) zijde. Bij een grotere afstand zijn voorloopleuningen aan beide zijden ( muur en rugzijde)  verplicht.

NB: De getoonde afbeeldingen dienen als impressie. De samenstelling van dit artikel kan afwijken van de opgenomen afbeelding.

OVER CUSTERS

Al ruim 40 jaar produceert Custers in het noord Limburgse Venray hoog kwalitatieve aluminium steigers en rolsteiger onderdelen voor zowel de doe het zelver als de professionele gebruiker.  Veiligheid en duurzaamheid staat bij zowel ontwikkeling als productie van de steigers voorop. In kwalitatief opzicht behorende Custers producten tot de top van de markt, hetgeen zich uit in een lange levensduur en een laag percentage uitval gedurende de gebruiksfase.

Custers complete rolsteigers en steiger onderdelen hebben een unieke samenstelling en maatvoering. Dit betekent dat de onderdelen van Custers niet uitwisselbaar of vervangbaar zijn door overige merken steigerdelen.

Specificaties

Merk:  Custers,  CR-serie (voorheen Corona serie genoemd).

afmetingen: 70 x 250 cm

max. werkhoogte: ca. 5,2 mtr.

max. platformhoogte:  ca. 3,2 meter

platform: naar keuze in houten of lichtgewicht ( Carbon deck) uitvoering

leuningen:  MOBILE GUARD leuningen aan beide zijden.

Voldoet aan ARBO 2018:  Ja.

Wat wordt bedoelt met werkhoogte.

Als werkhoogte wordt de hoogte verstaan waarop u met uw handen kunt werken / reiken als u op het platform staat. Als vuistregel wordt hierbij gehanteerd: Werkhoogte = platformhoogte + ca. 2 meter. Dit is een indicatie en kan natuurlijk in de praktijk iets afwijken.

Levertijd

Hoewel wij altijd Custers steigers en steigeronderdelen op voorraad hebben en we doorgaans binnen 2 werkdagen kunnen leveren, moeten we ook constateren dat sommige onderdelen thans met enige levertijd worden uitgeleverd door de fabrikant. Wij adviseren u dan ook even met ons contact op te nemen over de actuele levertermijn.

Bezorgkosten

Onze rolsteigers worden kosteloos door ons bezorgd. Voor bestellingen buiten Nederland of naar de Waddeneilanden kan een extra toeslag worden berekend. Dit is afhankelijk per product.

Ook welkom op onze locatie te Bergharen.

Vanzelfsprekend bent u ook altijd van harte uitgenodigd op onze locatie te Bergharen om uw spullen zelf op te halen of om even een kijkje te nemen in ons uitgebreid assortiment rolsteigers, ladders en trappen.

Andere merken en samenstellingen op aanvraag.

De in deze aanbieding opgenomen rolsteiger is van het Nederlandse kwaliteitsmerk Custers. Mocht u echter geïnteresseerd zijn in een ander merk rolsteiger (bijv. ASC of Euroscaffold) of in een evt. afwijkende samenstelling,  verzoeken wij u contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende prijsopgave.

Veilig en snel opbouwen

Download de handleiding

Instructievideo

Back To Top
WhatsApp chat