Rolsteiger onderdelen

Eén onderdeel van uw rolsteiger kapot of manco;  Geen enkel probleem.  Rolsteiger Service Bergharen is u ook graag van dienst voor één enkel onderdeel.


Rolsteiger Service Bergharen voert voor de rolsteigers de merken ALTREX, ASC en Euroscaffold. Stuk voor stuk kwaliteit rolsteigers voor de professional. 

Produktinformatie:

  

Opbouwframes:
  Het meest verkochte opbouwframe is het opbouwframe met de rechte verbindingspen. ( de zgn. extrusie verbindingspen).  De verbindingspen is voorzien van langsgroeven hetgeen de kans op het klemmen aanzienlijk vermindert. De opbouwframes kunnen worden uitgewisseld met de opbouwframes met een HT conische verbindingspen.
apwpen 150x150

De opbouwframe van de HT serie is voorzien van een gepatenteerde conische verbindingspen. Door zijn conische vorm kunnen de opbouwframes makkelijker opgebouwd en afgebroken te worden en is de kans op het klemmen bij vervuiling van de verbindingspen nihil. Desgewenst kunnen de opbouwframes met de HT verbindingspen worden uitgewisseld met opbouwframes met een reguliere ( rechte) verbindingspen.

ht rolsteiger detail 150x150

Het EURO rolsteiger kenmerkt zich door de glansbuis in combinatie met een conische verbindingspen. Door de speciale legering van het aluminium geeft het niet af en is hierdoor bij uitstek geschikt voor de schilders-  en in de voedselindustrie.  De EURO verbindingspen is niet uitwisselbaar met de overige rolsteigerseries. 

 

 

euro rolsteiger 150 x 185
  Alle aangeboden opbouwframes kennen een sportafstand van 28 cm. De opbouwframes zijn leverbaar met 7 treden ( hoogte ca. 2 meter) of  4 treden ( hoogte ca. 1 meter). De sporten zijn voorzien van een antislipprofiel en zijn rondom gelast aan de staanders. Zowel ASC als Euroscaffold kennen een buiswanddikte van 1.7 mm voor de liggers en 2 mm. voor de staanders. De Altrex 5200 serie kent een wanddikte van 2 mm voor zowel de liggers als de staanders. De verschillende merken kennen een identieke maatvoering van de opbouwframes, waardoor deze doorgaands onderling uitwisselbaar zijn.

 

 

 

 

platformen

  Gelast aluminium frame, voorzien van watervast multiplex met een antislip toplaag. De maximale werkbelasting is 250 kg per platform bij gelijkmatige spreiding. Platformen zijn ook verkrijgbaar in de lichtgewicht carbondeck uitvoering.  De platformen zijn leverbaar in een lengtemaat van 190, 250 en 305 vm. De breedte bedraagt ca. 60 cm en is leverbaar met - of zonder luik.

 

houten platform 150

Platformen zijn ook leverbaar in lichtgewicht carbondeck uitvoering. Ten opzichte van de gebruikelijke houten platforms levert dit een gewichtsbeparing op van ruim 30 procent waardoor niet alleen het gebruiksgemak, maar ook de veiligheid aanmerkelijk wordt bevorderd.

 

carbon deck 150

 

Schoor

  Bij de opbouw van het rolsteiger wordt gebruikt gemaakt van zgn, horizontaalschoren en diagonaalschoren.  De horizontaalschoren worden met name gebruikt als leuningen rondom het werkplatform, de kruislings te plaatsen diagonaalschoren verzorgen met name de stabiliteit van het rolsteiger.  Het aantal te plaatsen schoren moet in het kader van de veiligheid voldoen aan de ARBO specificaties.

De schoren van Euroscaffold kennen een wanddikte van 1.6 mm en zijn voorzien van geperste klauwen met automatische klauwvergrendeling. Om het gebruiksgemak te bevorderen zijn de horizontaalschoren voorzien van een blauwe ring nabij de klauw, de diagonaalschoren hebben een rode ring.

De schoren van ASC kennen eveneens een wanddikte van 1.6 mm. De aluminium klauwen  met automatische klauwvergrendeling zijn aan de schoren gelast.

De schoren van de ALTREX 5200 serie kennen een wanddikte van 2 mm. De klauwen met klauwvergrendeling zijn aan de schoren geperst.

detail schoor 150

Nieuw van ASC is de zgn. schoor met Quick-lock klauw. Deze schoor heeft aan 1 zijde de gebruikelijke klauwvergrendeling, de andere zijde kent een klauwvergrendeling die door middel van een "draaibeweging" is te bevestigen. Met name bij het afbreken van het rolsteiger betekent dit extra gebruiksgemak, omdat bij dit type schoor niet aan 2 zijden de klauwvergrendeling dient te worden opgeheven. 

detail quiclock 150

 

Wielen. 

  De wielen zijn in meerdere uitvoeringen leverbaar.  Voor het gebruik binnen wordt doorgaands een rubber zwenkwiel Ø 200 mm op stalen spindel gebruikt, voor buitengebruik adviseren wij een nylon zwenkwiel 200 mm op aluminium spindel. De spindel is 30 cm in de hoogte verstelbaar. Maximale belasting van het nylon wiel is 500 kg, van het rubberwiel 250 kg.

Indien het niet noodzakelijk is dat het rolsteiger verreden behoeft te worden kan eveneens ook gebruik worden gemaakt van een stalen voetplaat op spindel.

rolsteigerwiel nylon 150

Stabilisator.

  De stabilisator wordt aan het frame bevestigd met een kunststof koppeling, deze is makkelijk in gebruik en brengt geen beschadiging aan het frame toe. Is verplicht bij een werkhoogte vanaf 6.00 m bij een 135 cm. brede steiger, en vanaf 4.00 m bij een 75 cm. brede steiger. De stabilisatoren zijn in vaste uitvoering ( 2 en 3 meter) als in tele-uitvoering leverbaar.
stabilisator_150

Kantplanken.

  Conform de ARBO specificaties dienen de werkplatformen aan de randen te zijn voorzien van een opstaande rand van min. 15 cm, de zgn. kantplank.  Deze kantplank kan zowel in hout als in aluminium worden uitgevoerd. De kantplanken worden in kunststof kantplankhouders geschoven, welke eenvoudig aan het opbouwframe worden vastgeklikt. 

Deze kantplanken zijn uitermate geschikt om reclame van uw bedrijf op aan te brengen. Ook dit kan Rolsteiger Service Bergharen voor u verzorgen.

kantplank_alu 150

 

..
Prijslijst
Rolsteiger onderdelen